Godmorgon müsli!

den 7 april 2011, kl 07:00

Har du gjort fågelmat till picki-fågeln, undrade någon lite retsamt. Faktiskt inte alls, men det kanske inte vore en sådan dum idé? Det här är istället den bästa av müsli. Inklusive allt som jag tycker är gott, och utan det som jag inte gillar. Det är ju som bekant just precis det som är fördelen med att tillaga saker själv, istället för att köpa färdigt. En annan fördel med att rosta sin egen müsli är att det doftar kanel i varenda vrå av vår lägehet. Kanel som för övrigt är veckans radiotema. Vilket är ditt bästa kaneltips?

Tinas kanelmüsli
2,5 dl havregryn
2,5 dl rågflingor
0,5 dl linfrön
0,5 dl solroskärnor
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl kokosflingor
0,5 dl hasselnötter
1-2 msk kanel
2 msk vatten
2 msk rapsolja
2 msk honung

Grovhacka hasselnötterna. Blanda samtliga torra ingredienser och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över honung, vatten och olja. Ugnsrosta i 175 grader i 20-25 min, rör om på plåten efter halva tiden. Låt svalna. Förvara müslin i en burk med lock. Servera med färsk frukt eller bär.

Skriv ut inlägg

25 kommentarer till “Godmorgon müsli!”

  1. Helena kl 08:10, den 7 april 2011

    Jag har låtit en bit kanelstång följa med någon gång hela vägen till burken, inte dumt alls. Vill också minnas ngt gammalt recept med vaniljstång, men då blir det riktig lyxmüsli förstås.

  2. cilla kl 08:29, den 7 april 2011

    Egen mysli är verkligen godast! JAg gillar att blanda kanel med lite walnötter, russin och keso, perfekt mellis och såå gott! :)

  3. Pia kl 08:51, den 7 april 2011

    Massa kanel i havregrynsgröten med russin! Gör den extremt tråkiga studentfrullen faktiskt riktig god!

  4. Josefina kl 09:56, den 7 april 2011

    härlig musli! att ha nötter i är så gott! även cocos! kram!

  5. Katarina kl 10:13, den 7 april 2011

    Hemgjord musli är nog godast. Denna låter riktigt god!

  6. Anna kl 13:00, den 7 april 2011

    Ser mycket gott ut! Tips till müsli är Systrarna Voltaires torkade äppelbitar (var man nu kan få tag på dem ;) mitt Hemköp har slutat med deras sortiment).

    Tips med kanel är…blanda med ketchup – blir oväntat gott. Kan vara gott till grillat. Ursprungligen var receptet till en omelett med jalapenos – då skulle man ha kanelketchupen som tillbehör…det var väldigt gott.

    //Anna

  7. charlotta kl 14:21, den 7 april 2011

    kanel är min favoritkrydda nummer ett. basta!

    jag brukar göra kanelpaj, det är himla gott! http://matrepubliken.se/2010/december/kanelpaj.html

    annars brukar jag ta i pyttelite när jag gör köttfärssås (speciellt gott om man gör en mustig sådan med rödvin och hela köret).

    men bäst av allt: filmjölk med kanel. svårslaget.

  8. Jenny kl 15:07, den 7 april 2011

    Att täcka varm choklad med kanel (och ibland lite kardemmumma) tar drycken till nästa nivå!! Himmelskt gott – och extremt enkelt.

  9. Rebecka kl 17:18, den 7 april 2011

    Jag använder nästan exakt det där receptet, fast dubbel sats. Och så brukar jag ha i lite dinkelflingor, mald ingefära och kardemumma också. Och lite äkta vaniljpulver om jag känner för det. Mycket kanel ska det vara!

  10. Rasmus kl 18:07, den 7 april 2011
  11. Ann-Louise kl 18:47, den 7 april 2011

    Mums va gott! Jag brukar ha vaniljpulver i min museli men nästa gång ska jag banne mig byta ut det mot kanel. :)

  12. Linda - Cupcakefluffan kl 20:34, den 7 april 2011

    Så gott med hemmagjord müsli

  13. Sofie / Mumsfillibaba kl 21:42, den 7 april 2011

    Hemmamüsli is da shit!!

    Jag har kanel på havregrynsgröten varje dag. Sååå gott!!

  14. tina kl 21:52, den 7 april 2011

    Helena: Vanilj med, gott!

    Cilla: Det låter som ett toppenmellis!

    Pia: Glöm inte kardemumman!

    Josefina: :-) Kram!

    Katarina: Japp, så är det!

    Anna: Jag ska göra egen ketchup, tack för tips!

    Charlotta: Justja, den pajen har jag spanat in hos dig tidigare. Nu är receptet bokmärkt också! :-)

    Jenny: Mmm, bästa chokladen!

    Rebecka: Kardemumma och ingefära ska jag lägga till min müsli nästa gång, tack!

    Rasmus: Ojojoj, det kallar jag länkbombning XL! Fantastiskt, ska spana in dina recept vid tillfälle. Tusen tack! :-D

    Ann-Louise: Och jag ska lägga till vanilj till min! :-)

    Linda: Japp!

    Sofie: Hurra!

  15. Mårtenssons kök kl 16:37, den 8 april 2011

    Vi har väl inget egentligt ”riktigt” kanelrecept att tipsa om, men vi gjorde en väldigt god kycklingrätt med kanel och en massa andra goda kryddor i för ett tag sedan. Är du sugen på att prova så hittar du den här:
    http://martenssonskok.blogspot.com/2011/03/kryddig-kycklinggryta-fran-nagonstans-i.html

  16. Lördagslänkar | Söta saker kl 08:56, den 9 april 2011

    [...] Och god morgon-müsli från pickipicki. [...]

  17. Anne-lie- Inspiration kl 16:41, den 9 april 2011

    Får mång aår sedan gjorde jag ofta egen musli. Sedan slutade jag plötsligt med det. Har dock funderat på att komma igång med det igen. Blev helt klart ännu mer sugen på det när jag såg ditt recept. Krydda med kanel på en caffelatté är gott..:-)

  18. tina kl 20:52, den 10 april 2011

    Mårtenssons kök: Ska spanas in, tack för länktips!

    Anne-lie: Ja, kom igång med müslin igen, det är ju så gott!

  19. Enkakaiugnen kl 22:59, den 10 april 2011

    Den såg mumsig ut! Och verkar nyttig också. Jag har ätit müsli till frukost varje dag i ca. 2 år men aldrig gjort själv. Måste nästan prova denna! Tack för inspirationen :) // Lotta

  20. EmmaP kl 14:51, den 11 april 2011

    Tack för gott müslirecept. Äter i princip bara müsli på helgen och det här passade bra i helgen som gick :D

  21. tina kl 17:36, den 11 april 2011

    Lotta: Ja, isf är det verkligen dags! :-)

    Emma: Vad kul! :-)

  22. katarina kl 22:23, den 11 april 2011

    Egen müsli är sååå gott. Knaprigt och rostigt. Mmmmmmm!
    Jag gjorde egen förra veckan och den är snart slut :(

  23. tina kl 22:49, den 11 april 2011

    Katarina: Det bästa med att müslin tar slut är att man kan göra ny, det gjorde jag ikväll! :-)

  24. Isflingan kl 22:18, den 22 september 2013

    Wow vad det doftar gott i min lght nu! O till imorgon har jag en riktig Godmorgon musli till filen :)

  25. tina kl 20:44, den 24 september 2013

    Isflingan: :-D Hurra!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen