Som en stor pepparkaka ungefär

den 19 augusti 2012, kl 20:52

Om vårt kök byter namn från det röda till det gula köket så här i kantarelltider? Nix. Skulle dock inte bli förvånad om köket lystrar till det a-r-g-a köket, med tanke på hur ofta vi är oense om vems tur det är att (slippa) rensa svampen. Men ni ser lugnet i bilden va? Det här är nämligen en kantarellpaj man blir glad och snäll av, som en stor pepparkaka ungefär! Och om man är sams redan innan? Ja inte vet jag, testa och berätta vad som hände vetja.

Kantarellpaj
Deg:
1,5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g smör
3 msk kallt vatten
Fyllning:
500 g kantareller
småsvampar att pynta med
2 st färska gula lökar
20 g smör
250 g ricotta
2 ägg
3 msk finklippt gräslök
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Arbeta ihop degen. Tryck ut i normalstor pajform och låt stå kallt i minst en kvart. Nagga och förgrädda mitt i ugnen i 10 min. Under tiden, hacka svampen och stek i smör tillsammans med 0,5 tsk salt. Skiva löken och lägg ner i pannan, fräs tills den mesta vätskan är borta. Blanda ricotta med ägg, 0,5 tsk salt, vitpeppar och gräslök. Blanda ner den stekta svampen. Häll ner fyllningen i det förgräddade pajskalet. Grädda mitt i ugnen i ca 35 min. Toppa med smörstekta småsvampar.


Kantarelltavla

Skriv ut inlägg

6 kommentarer till “Som en stor pepparkaka ungefär”

  1. Katarina kl 05:51, den 20 augusti 2012

    Kantarellpaj är något riktigt gott och att själv ha plockat svampen gör den ännu godare!

  2. tina kl 08:26, den 21 augusti 2012

    Katarina: Sanr!

  3. Sanna kl 16:52, den 21 augusti 2012

    Paj och kantrallerer i ett – snacka om två goda ting som möts!

  4. tina kl 23:38, den 21 augusti 2012

    Sanna: :-)

  5. Frida kl 00:12, den 25 augusti 2012

    oj oj oj, paj med ricotta och kantareller… det här måste nog vara heaven on earth! Jag får nog börja leta kantareller här i Australien… det kan bli knepigt ;)

  6. tina kl 12:25, den 26 augusti 2012

    Frida: Åh, jag skulle också ha kantarellängtan om jag var i Australien!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen