Isterband på ryskt vis!

den 3 maj 2010, kl 08:29

Häromdan åt vi isterband på ryskt vis, det kändes åtminstone så när tillbehören dukades fram. Men egentligen kommer ”receptet” från en småländsk klasskamrat. Gott var det, såklart, jag är ju svag för isterband. Isterband är faktiskt undantaget som gör att jag inte kan säga att jag inte äter korv. (Hur) äter du isterband?

Isterband på ryskt vis
Dela isterbanden på längden. Lägg i en ugnsform och ugnsstek isterbanden i 225 grader tills de är varma och knapriga, ungefär 20 minuter. Servera med tärnade rödbetor, saltgurka och gräddfil, samt kokt eller stekt potatis.

Uppdaterat!
Jag hade visst missförstått receptet. Rödbetorna och saltgurkan ska med in i ugnen. Nästa gång gör jag om och gör rätt.

Skriv ut inlägg

8 kommentarer till “Isterband på ryskt vis!”

  1. charlotta kl 22:07, den 3 maj 2010

    jag äter inte isterband alls, har tyckt att det är en mkt läskig maträtt sedan jag var liten (tror det var något med namnet. ister och band, isterband, jag vet inte)…

  2. Linda kl 17:52, den 4 maj 2010

    Isterband är verkligen gott! Speciellt de som är lite syrligare. Jag brukar göra stuvad potatis med dill till och rödbetor, men ser framemot att prova den ”ryska” varianten.

  3. Eva kl 18:25, den 4 maj 2010

    Mmmm..isterband! De ska vara småländska, helst Abrahamssons från Kalmar. Råstuvad potatis hör till liksom rödbetor. Isterbanden kan gärna delas på längden innan man steker dem i stekjärn.
    Det får nog bli isterband i veckan även om jag numera bor långt från Abrahamsson…

  4. tina kl 21:22, den 4 maj 2010

    Charlotta: Hehe…

    Linda: Jag har faktiskt aldrig smakat den syrliga varianten. Får prova det.

    Eva: Jag blir nyfiken på vad råstuvad potatis är, berätta.

  5. Linda kl 22:51, den 4 maj 2010

    Kanske ska förtydliga lite: Jag tror jag sett några som heter ”syrliga” på affären och fått för mig att de kanske är lite lika som de jag brukar köpa på ”Britta och Lennarts nära kött” i Norsholm. Har du vägarna förbi där så köp!

  6. Mikkan kl 07:23, den 5 maj 2010

    Jag älskar isterband! Gillar det med en puré på gröna ärtor och rosépeppar om man vill vara lite kul, men också med en klick senap och den klassiska stuvade potatisen! :)

    När jag går på Konstnärsbaren eller andra anrika ställen här i sthlm så beställer jag ofta den här typen av mat om det finns, det är något så underbart att få till synes enkel husmanskost tillagad av proffs.

  7. tina kl 10:56, den 5 maj 2010

    Linda: Norsholm! :-) Jag får ringa in Norsholm i kartboken!

    Mikkan: Åh vad roligt att höra! Kul med rosépeppar förresten. Gillar rosépeppar, men använder det alldeles för sällan.

  8. En veckomatsedel | pickipicki kl 21:36, den 3 april 2011

    [...] Kycklingwok Tis Isterband på ryskt vis Ons En chockrosa rödbetspesto Tor Morotssoppa med fetaost och timjan, lingonpannkakor Fre Svensk [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen