Bara snören saknas…
Det här kanske inte faller inom ramarna för en klassisk fish’n'chips, enligt brittisk standard. Men nog föredrar jag min egen variant. Med fisk panerad i solrosfrön och parmesanost, knaprigt ugnsrostad potatis och en fräsch yoghurtsås. Alltsammans inslaget i ett tidningspaket. Det här är min lördagspresent till er, varsågoda-så-mycket!
Fish’n'chips
500 g vit fisk
potatis
rapsolja
salt
Paneras i:
50 g parmesan
1 dl solrosfrön
1 ägg
alt:
1 dl grahamsmjöl
salt och svartpeppar
1 ägg
Sås:
1 dl matyoghurt
rivet citronskal
0,5 msk saft från citron
salt och svartpeppar
Skala poatisen och dela i klyftor. Vänd runt i en skvätt rapsolja, salta. Ugnsrosta på en plåt i 225 g i 40-50, eller tills potatisen fått fin färg. Vänd fisk som delats i mindre bitar i uppvispat ägg och därefter i valfri panering. Stek på medelvärme i smör eller rapsolja, några min på varje sida, tills fisken är genomstekt. Servera i foliepaket tillsammans med potatis, grönsaker och sås.
Publicerad i fisk | Kommentarer (21) Skriv ut inlägg21 kommentarer till “Bara snören saknas…”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
En perfekt lördagspresent….och du får en Solhälsning tillbaka! Den lyser så fint här på en klarblå himmel och ingen snö. Här är det faktiskt vår idag! :)
Mmm, det lät gott! Mycket godare en originalet!
Kan inte vara något annat än gott.
Vilken trevlig variant på den traditionella fish’n'chipsen. Och klassisk fint inslagen :-)
Nästa gång fått jag någonting fiskats jag tänkt att laga mat med denna resept.
Tack!
Wow! Favoritmaten nummer ett när man är i England! Har gjort det hemma några gånger och det blir om möjligt ännu godare när man gör det själv. Heja!
åhh.. solrosfrön som är så gott. Bra idé. Måste vi prova någon gång.
Wow vad gott det ser ut!
Skulle man kunna få låna bilden och länka till dej från min blogg?
Med soliga hälsningar
Anna
Tina N: Härligt med sol! Jag har jobbat hela dan och inte sett någon sol alls.
Helena: Ja!
Jimmie: :-)
Emmy: Halva nöjet med att laga/äta fish’n'chips!
Kauri: Hurra! Då får du fota och maila mig en bild, kiitos! :-D
Emma: :-)
Susanne: Heja dig!
Inspiration: Ja gör det. Mixa solrosfröna litegrann så funkar det bäst!
Anna: Det är helt okej! :-)
Vad gott det ser ut! Och bra att man inte måste fritera något, det är så jobbigt:D
Tara: :-)
Vad gott! Tror det är mycket godare i min smak än originalet. Inte lika ”flottigt”.
Sofie: :-)
hihi jag har en liknande bild från semmen, fast bara med chips. inte ofta jag äter det. (för jag är ju så hälsosam..)
vi gjorde dina dumplings igår! men fyffans vad jag hade behövt en FotoCarl (eller recept på hur man fotar, vid sidan av hur man lagar). det går helt enkelt inte utan dagsljus. kan man vara pop-up-sommarbloggare bara? gå i ide lite?
De ser gott ut! De ska ja göra någon dag! Tack för tipset! =)
Cecilia: Bakom kulisserna här finns två reflexskärnar (tänk paraply XL). Dom är bra på att lura vintermörkret, och skrämma små barn som undrar vad det är som tar så stor plats i vårt vardagsrum…
Sanna: Varsegod! :-)
Jag vill också ha reflexskärmar! (ska bara sälja min vänstra arm först)
Jag letade upp hur man kan DIYa en enkel och billig lightbox men har sedan inte orkat så jag får faktiskt skylla mig själv. Eller äta dumplings till frukost i fortsättningen. Frukostdumplings; nytt koncept. Hepp!
Cecilia: Vi började också i den änden (egen ljuslåda), lite meck, men kul!
@Cecilia: dumplings till fruksot funkar utmarkt, det har jag atit! :)
Hanna: Frukost-dumplings? ;-)