Bara snören saknas…

den 5 mars 2011, kl 09:00

Det här kanske inte faller inom ramarna för en klassisk fish’n'chips, enligt brittisk standard. Men nog föredrar jag min egen variant. Med fisk panerad i solrosfrön och parmesanost, knaprigt ugnsrostad potatis och en fräsch yoghurtsås. Alltsammans inslaget i ett tidningspaket. Det här är min lördagspresent till er, varsågoda-så-mycket!

Fish’n'chips
500 g vit fisk
potatis
rapsolja
salt

Paneras i:
50 g parmesan
1 dl solrosfrön
1 ägg
alt:
1 dl grahamsmjöl
salt och svartpeppar
1 ägg

Sås:
1 dl matyoghurt
rivet citronskal
0,5 msk saft från citron
salt och svartpeppar

Skala poatisen och dela i klyftor. Vänd runt i en skvätt rapsolja, salta. Ugnsrosta på en plåt i 225 g i 40-50, eller tills potatisen fått fin färg. Vänd fisk som delats i mindre bitar i uppvispat ägg och därefter i valfri panering. Stek på medelvärme i smör eller rapsolja, några min på varje sida, tills fisken är genomstekt. Servera i foliepaket tillsammans med potatis, grönsaker och sås.

Skriv ut inlägg

21 kommentarer till “Bara snören saknas…”

  1. Tina N kl 09:42, den 5 mars 2011

    En perfekt lördagspresent….och du får en Solhälsning tillbaka! Den lyser så fint här på en klarblå himmel och ingen snö. Här är det faktiskt vår idag! :)

  2. Helena mitt i smeten kl 10:50, den 5 mars 2011

    Mmm, det lät gott! Mycket godare en originalet!

  3. Jimmie kl 11:34, den 5 mars 2011

    Kan inte vara något annat än gott.

  4. Emmy kl 12:17, den 5 mars 2011

    Vilken trevlig variant på den traditionella fish’n'chipsen. Och klassisk fint inslagen :-)

  5. Kauri kl 13:14, den 5 mars 2011

    Nästa gång fått jag någonting fiskats jag tänkt att laga mat med denna resept.

  6. Emma kl 13:51, den 5 mars 2011

    Tack!

  7. Susanne kl 16:25, den 5 mars 2011

    Wow! Favoritmaten nummer ett när man är i England! Har gjort det hemma några gånger och det blir om möjligt ännu godare när man gör det själv. Heja!

  8. Inspiration kl 17:37, den 5 mars 2011

    åhh.. solrosfrön som är så gott. Bra idé. Måste vi prova någon gång.

  9. Anna kl 18:31, den 5 mars 2011

    Wow vad gott det ser ut!
    Skulle man kunna få låna bilden och länka till dej från min blogg?
    Med soliga hälsningar
    Anna

  10. tina kl 21:54, den 5 mars 2011

    Tina N: Härligt med sol! Jag har jobbat hela dan och inte sett någon sol alls.

    Helena: Ja!

    Jimmie: :-)

    Emmy: Halva nöjet med att laga/äta fish’n'chips!

    Kauri: Hurra! Då får du fota och maila mig en bild, kiitos! :-D

    Emma: :-)

    Susanne: Heja dig!

    Inspiration: Ja gör det. Mixa solrosfröna litegrann så funkar det bäst!

    Anna: Det är helt okej! :-)

  11. Tara kl 22:06, den 5 mars 2011

    Vad gott det ser ut! Och bra att man inte måste fritera något, det är så jobbigt:D

  12. tina kl 18:07, den 6 mars 2011

    Tara: :-)

  13. Sofie / Mumsfillibaba kl 19:17, den 6 mars 2011

    Vad gott! Tror det är mycket godare i min smak än originalet. Inte lika ”flottigt”.

  14. tina kl 21:48, den 6 mars 2011

    Sofie: :-)

  15. Cecilia kl 16:06, den 7 mars 2011

    hihi jag har en liknande bild från semmen, fast bara med chips. inte ofta jag äter det. (för jag är ju så hälsosam..)

    vi gjorde dina dumplings igår! men fyffans vad jag hade behövt en FotoCarl (eller recept på hur man fotar, vid sidan av hur man lagar). det går helt enkelt inte utan dagsljus. kan man vara pop-up-sommarbloggare bara? gå i ide lite?

  16. Sannas Goda kl 18:01, den 7 mars 2011

    De ser gott ut! De ska ja göra någon dag! Tack för tipset! =)

  17. tina kl 22:27, den 7 mars 2011

    Cecilia: Bakom kulisserna här finns två reflexskärnar (tänk paraply XL). Dom är bra på att lura vintermörkret, och skrämma små barn som undrar vad det är som tar så stor plats i vårt vardagsrum…

    Sanna: Varsegod! :-)

  18. Cecilia kl 11:47, den 9 mars 2011

    Jag vill också ha reflexskärmar! (ska bara sälja min vänstra arm först)

    Jag letade upp hur man kan DIYa en enkel och billig lightbox men har sedan inte orkat så jag får faktiskt skylla mig själv. Eller äta dumplings till frukost i fortsättningen. Frukostdumplings; nytt koncept. Hepp!

  19. tina kl 17:26, den 9 mars 2011

    Cecilia: Vi började också i den änden (egen ljuslåda), lite meck, men kul!

  20. Hanna kl 16:01, den 14 mars 2011

    @Cecilia: dumplings till fruksot funkar utmarkt, det har jag atit! :)

  21. tina kl 20:35, den 14 mars 2011

    Hanna: Frukost-dumplings? ;-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen