I vått och torrt?

den 27 november 2011, kl 09:00



Igår kväll avancerade glöggen från en 10-liters hink i garderoben, till att tappas upp på flaska. Det ni ser är alltså en före- och efterbild på det jag väntat på i 6 veckor. Tanken var nog att det skulle bli ett par foton från själva tappningsproceduren, med hävert och allt, men man kan säga att det mellan bilderna rådde kaos såväl som osämja i det röda köket. Ett nyskrubbat kök senare är glöggen förlåten och ikväll skålar vi för första advent!

Glöggrecept och adventsinspiration
Ett gäng recept för att komma i första adventsstämning
Recept på garderobsglöggen (glöggen ska stå i minst 3 veckor, du hinner till jul!)
Snabbvarianten på glögg – med äpple och calvados

Skriv ut inlägg

14 kommentarer till “I vått och torrt?”

  1. Elin kl 11:00, den 27 november 2011

    Hur mycket glögg blev det? Och vad använde du som hävert?
    Jag blev inspirerad att göra en egen sats och den ska tappas här i veckan och känner att jag inte har koll på hur man gör, och blev tveksam till om mina flaskor räcker.

  2. Moma kl 11:30, den 27 november 2011

    Nämen titta så fint det blev! Min får stå till sig ytterligare någon vecka, på måndag har det gått tre veckor sedan jag satte min. Men jag undrar som Elin, vart får man tag i en hävert?

    Trevlig 1:a advent!!

  3. Isflingan kl 13:02, den 27 november 2011

    utlåtande om smak o ffa alkoholhalt väntar jag på m spänning :) min blev ju som sagt väldigt stark så troligtvis får fam Lindeman en väldigt skojig jul i år :)

  4. tina kl 16:39, den 27 november 2011

    Elin: Tja, det beror nog lite på tappningsproceduren, men minst 5 liter blev det! Jag lånade en hävert – i princip en slang. Hinken måste stå högre upp, än flaskan du tappar upp i, för att det ska rinna. http://www.bryggforum.nu/viewtopic.php?t=2371 När dom tappade upp glöggen i radion härom morgonen så använde dom inte hävert, utan skopade/silade. Men akta så att du inte får med bottensatsen.

    Moma: Jag lånade en. Du får efterlysa en i bloggen vetja, Stockholm är ju stort! Glad första advent!

  5. tina kl 16:40, den 27 november 2011

    Isflingan: Haha!

  6. Barbro kl 17:40, den 27 november 2011

    Jag har ett annat glöggrecept på vår blogg! Lingonglögg – fantastiskt god.
    Det får du prova nästa gång….

  7. Helena Ljunggren kl 19:17, den 27 november 2011

    Glad första advent! Hoppas att glöggen smakade precis så gott som jag tror att den gjorde :D

    Urtjusigt!

  8. Mårtenssons kök kl 21:17, den 27 november 2011

    Vi är absolut inte avundsjuka alls! Nej då, inte den minsta gnutta alls! Överhuvudtaget inga sådana känslor här inte…

    Nästa år är det vi som lägger beslag på svagdricka redan i augusti så vi är på säkra sidan!

  9. tina kl 21:21, den 27 november 2011

    Barbro: Lingonglögg står på min att-laga-lista, tack för recepttips!

    Helena: Ska just till att smaka! Hoppas du har haft en fin första advent!

    Mårtenssons kök: Finns det inte svagdricka i Skåne?

  10. Ann-Louise kl 21:46, den 27 november 2011

    Skål och glad första advent! Det blev ingen sats för mig i år men kanske att jag gör en sen omgång som hinner mogna tills nästa jul…

  11. Alexandra - kärlek på tallrik kl 22:03, den 27 november 2011

    Haha, och jag kan tänka mig att om du vänder på bilderna så har du en för och efterbild av hur flaskorna ser ut efter december månad i år ;)

  12. tina kl 17:43, den 28 november 2011

    Ann-Louise: Jag tänkte också göra en till omgång och spara till nästa år, jag tror det är en prima idé! Kanske man kan ge bort några flaskor med?

    Alexandra: Haha, vi får väl se! ;-)

  13. Mårtenssons kök kl 21:33, den 28 november 2011

    Visst finns det men i vår stad affärer var det helt slutsålt när vi skulle köpa för att göra glögg. Man kan ju undra hur mycket glögg det har puttrat i Ystads alla garderober…

  14. tina kl 09:39, den 29 november 2011

    Mårtenssons kök: Hytt med näven och be att dom tar in svagdricka!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen