Nu formtoppar vi äggen!

den 5 april 2012, kl 05:36

Jag är hemma igen och idag toppar vi ägghalvor med dillpesto respektive tapenade i P4 Morgon Uppland. Dillpesto för att dill smakar vår och tapenade för att sardellsältan till äggen är så himla god. Helst av allt hade jag velat laga tusenåriga ägg på kinesiskt vis, men jag hade varken lera, lut eller halm hemma i skafferiet. Nästa gång jag har rätt material tillgängligt så kommer det bli av.

Dillpesto
3/4 dl skållad sötmandel
3/4 dl rapsolja
1 kruka dill
1 krm salt
knappt 0,5 dl riven hårdost
1 tsk pressad citron

Mixa.

Tapenade
150 g goda oliver utan kärnor
0,25 dl rapsolja
0,5 vitlöksklyfta
2 sardellfiléer

Mixa.

Skriv ut inlägg

Vår i Paris

den 2 april 2012, kl 09:07

Apropå vår i Paris förresten! Om det är någon av er som har lyckan att få hämta hem våren därifrån i år, så missa inte Paris-tipsen som gömmer sig här på picki.

Paris
Pickiläsarnas bästa tips (se kommentarerna!)
Fiket där Amelie arbetar i filmen Amelie de Montmartre
Galette och crêpes på Le vieux journal

Skriv ut inlägg

Vi hejdar vintern ett slag

den 1 april 2012, kl 07:59

Somliga åker till Paris över påsk för att möta våren, andra åker till Finland för att hejda vintern. Här är det tio minusgrader, men det hindrar oss inte från en utefika i solen med sima och munkar. Sima är för den som inte vet en finsk dryck som det skålas i till Valborgsmässoafton. Receptet på hur man gör sin egen sima hittar du här.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen