Potatissalladen bekänner färg!
Har ni sett en så färggrann potatissallad? Det är knappt så att jag har det själv. I flera år har vi ätit potatissallad med basilikaolja som dressingbas, våra potatissallader är med andra ord alltid gröna. Grönt må vara skönt, men ikväll fick jag syn på tomatpeston på butikshyllan och beslutade i samma ögonblick att det var dags för en röd potatissallad som variation. Så blev det, en röd potatissallad med smak av Italien och grillad kyckling till det. Funderar redan på vad det blir för färg på nästa potatissallad, tips?
En röd potatissallad med smak av Italien
Skrubba och koka 1 kg färskpotatis. Ånga av och låt svalna. Blanda 3/4 dl creme fraiche med 3 msk tomatpesto, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Skiva en 0,5 rödlök fint och strimla ett gäng soltorkade tomater. Blanda dressingen med potatis, rödlök och ruccola. Toppa med kalamata oliver och rostade pinjenötter.
22 kommentarer till “Potatissalladen bekänner färg!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Snygg potatissallad! Och bra idé att använda tomatpesto :)
Åh tack för tips! Jag har en röd pesto med valnötter som jag snart är nere i botten i (samma som är med i ett recpet tidigare i veckan med gnocchisallad) och behöver använda upp. Ser ut att kunna bli en potatissallad till helgen! :)
En extremt snygg potatissallad precis i min smak. Snor nog receptet rakt av tror jag ;-)
Gul potatissallad med dijonsenap som smak och färg är min favorit alla dagar!
En sådan grand sallad! Vad sägs om en saffransgul potatissallad nästa gång? Här kommer ett smakprov som du kan leka vidare med… ;)
http://lillamatderiven.blogspot.se/2012/05/matresor.html
Jag röstar på att du kör på en lila/blå potatissallad och använder Blå Kongo-potatisen! :)
Den ser verkligen god ut!
Vilken fin blogg! Halkade in genom ett inlägg om myntaplantering. Ska kika vidare nu :-)
Katarina: Ja, tomatpesto är gott. En vardagsfavorit här på picki är Kusinens tonfiskpasta: http://www.pickipicki.se/2008/09/kusinens-tonfisksas-till-pasta/
Elin: Gnocchisallad vore ju inte så dumt!
Martina: Ja gör det vetja! :-)
Frida: Mmm, gottgott!
Ann-Louise: Åh saffran, tack för receptlänk!
Plommonet: Jag har aldrig gjort potatissallad med blå potatis, det måste ju givetvis testas! :-)
Hanna: God var den!
Slaktarn: Välkommen hit, hoppas du kommer att trivas!
Vilken snygging till potatissallad! :)
Sara: Snygg och god, bra kombo!
Att salladen sen passar så attans fint till duken gör ju inte det hela sämre precis!
Vilken underbart somrig potatissallad – och härligare bild får man leta efter! YUM :D
Mårtenssons kök: :-)
Alexandra: Det var fint sagt!
Vi lever på potatissallad här just nu. Hittills har vi avverkat en med chèvre och spenat (och senapsvinägrett) och en jättegod med pesto och gröna bönor som får bli favorit i repris SNART minsann.
Jag gjorde en häromveckan som hade potential att bli god, med sockerärter och Kung Markattas tomat- och olivtapenade, men tyvärr köpte jag i nånslags eftermiddagslapsus blå potatis. Dessvärre klarade jag inte av att bortse från utseendet så jag vet inte vad det smakade riktigt :)
Vart var jag på väg med det det här? Vet inte. Gör inte blå potatissallad, kanske? :)
Johanna: Getost och spenat låter som ett vinnande koncept! Jag tycker att det låter tjusigt med en blå potatissallad! :-D
Så ljuvlig sallad med alla fina färger:)
Ann-Sofie: Färggrann mar är den bästa, svårt att inte bli glad liksom!
Vilken härlig variant på potatissallad
Milla: :-)
Verkligen färgglad och vacker potatissallad :-)
Anna: Färgglatt ska det va!