Välkommen rabarber!
den 17 maj 2012, kl 21:14
Idag skördade vi rabarber för första gången i år. Sen firade vi skörden med att baka fjolårets favoritmuffins, ni vet dom med rabarber, sötmandel och mynta. Det måste vara något alldeles speciellt med dom tre ingredienserna tillsammans. Hade jag haft en glassmaskin, är jag säker på att det här hade varit sommarens godaste glass. Ni som har, testa vetja, tänk om jag har rätt. Vi andra nöjer oss med muffins, och är garanterat nöjda och glada ändå.
Och receptet?
Det hittar ni här
15 kommentarer till “Välkommen rabarber!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Tänk att jag gjorde rabarber och myntaglass igår. väääldigt gott. en enkel variant med rabarberkompott, fruktsocker, turkisk yoghurt, lime och mynta! Rekommenderas!
obs, gjordes utan glassmaskin!
Åh, vad jag blir sugen på rabarber! Synd att det ännu är förtidigt här i Finland. Kanske ska försöka få tag på några på nått sätt i alla fall. Det är ju så gott!
Rabarbersylt i yoghurt :P
Rabarber är underbart. Jag längtar så till årets första rabarberkräm med kall mjölk. Hemma hos mamma och pappa i Fridhem var rabarbern fortfarande ganska späd men ett kok hade de fått ihop.
Hm, vilken bra idé! Det måste jag testa i sommar :) Rabarber, mynta & mandel, det måste ju bara vara en bra smakkombination.
Jag har just nu en ”hittepå”-rabarberkaka i ugnen annars hade jag testat dina muffins. Kombinationen låter härlig och receptet sparade jag ner för säkerhets skull – det finns nämligen otroliga mängder rabarber i vårt trädgårdsland!
Må så gott säger Eva
Bella: Låter ju ljuvligt! Receptet?
Emilia: Snabbare än du kan ana är rabarbern hos dig med.
Anna: Gott!
Sanna: Rabarberkräm med mjölk, vilken fin längtan!
Matilda: Det är det, jag lovar. :-)
Eva: Lyllos dig!
receptet kommer från klaras gi-desserter och jag hittar det inte på nätet, så här kommer det i korthet:
Gör en kompott av 4 stjälkar rabarber, 2 msk fruktocker(eller så sött man vill ha det) och 2 tsk limesaft. Låt svalna.
Blanda med 3 deciliter turkisk yoghurt och hackad mynta. Frys in i form och rör varje halvtimme. Gott!
Bella: Tusen tack!
Herlig at rabarbra har modnet og er spiseklar i Sverige. Her i Trondheim har den så vidt begynt å vokse. Gleder meg til å lage muffins- dine ser jo fantastisk gode ut.
Då tar vi och plockar ihop rabarbern på sommarkollot i Ylöjärvi och tar med oss till Sverige! Nog kan vi få ihop en del!
Elin: Den som väntar på något gott, har allt det goda kvar! ;-)
Mamman: Hurra! :-D
Tack för påminnelsen – de måste jag testa!
Hanna: Ja gör det vetja!