En äppelpodcast
Här kan man lyssna på veckans avsnitt av picki, matgeek och poden. Vi pratar äpplen, kärnor, receptfavoriter, äppelkemi och hur riktiga pomologer ska se ut. Något som varken syns eller hörs är att det under hela inspelningstimmen sitter 75 kilo hund och stirrar på ett och samma äpple i hopp om att få smaka. Jag tror bestämt att den hunden gillar äpplen lika mycket som jag gör. Här nedan hittar ni recepten på det vi smakar/pratar om. Vilka är fina äppelfavoriter?
Receptlänkar
Äppelglöggen
Roys äppelbullar
Fransk äppelgömma
Äppelpizza med mascarpone
Äppelmos på Johans vis
Äppelplättar
Riktiga pomologer (!)
7 kommentarer till “En äppelpodcast”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Har lite tekniska problem… Gillar att lyssna i mobilen, men det stänger av sig efter ca 5 min. Ska prova på datorn istället.
Den här tiden på året är fantastisk! Mycket som ser gott ut här minsann! Tack :)
Johanna: Lyssnar du genom SoundClouds app? Om inte, så testa den vetja!
Jessica: Ja, hösten är ju rätt fin trots allt!
Det är så mysigt att lyssna på er! Äpplepizza får det bli till dessert nästa gång det vankas pizzabak här hemma.
Emmy: Vad kul att du tycker det! From idag går det att höra/prenumerera på podcasten på Itunes för den som föredrar det: http://itunes.apple.com/se/podcast/picki-matgeek-och-poden/id566892039 Hoppas du gillar äppelpizzan! :-)
Ang diskussionen om äppelkärnor så har samma diskussion förts förut: http://forum.fetbobba.net/index.php?topic=1912.0;wap2. Enligt osäkra källor säga stora mängder äppelkärnor vara lika farligt som för mycket bittermandel pga cyanid.
Motala: Haha, det borde man ju ha förstått! Det är nämligen vår kära Lisa som lärt mig äta äppelkärnor, liksom att överdosera kanel. Vad tror du hon försöker säga? ;-)