Fiskgryta med röd curry
Det här är en sista-maten-som-finns-kvar-innan-storhandling-middag. Ni vet när man tittar i kylskåpet och tänker att det är kört. Sen tittar man en gång till, tar fram allt som går att äta och så slutar det med att man nästan känner sig som en trollkarl när det blev riktigt gott och dessutom två matlådor. Att man får äta med pinnar gör inte saken sämre.
Fiskgryta med röd curry
1 gul lök
1 morot
½ liten zucchini
1 liten bit kålrot
mangold
(el andra liknande grönsaker)
en stor pangusfilé
(el annan fryst/färsk vit fisk)
ungefär 2 msk röd curry-pasta
1 burk (lätt) kokosmjölk + ungefär 1 burk vatten
salt, peppar, torkad ingefära
Fräs hackad gul lök i lite olja. Dela övriga grönsaker och tillsätt allt utom mangold. Rör ner currypastan och låt fräsa en stund. Häll på kokosmjölk och vatten (ev en halv buljongtärning) och låt puttra tills grönsakerna är mjuka men med lite spänst. Tillsätt fisken delad i mindre bitar samt mangold, smaka av med kryddor. Låt puttra en liten stund till. Servera med ris och pinnar.
Receptet räcker till två portioner + två matlådor
Publicerad i fisk, gryta | Kommentarer (3) Skriv ut inlägg3 kommentarer till “Fiskgryta med röd curry”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Det där är mat som jag gillar!
Det är så kul när det blir gott fast man tycker att ”råttorna” skriker i skåpen!
Nu har vi visserligen storhandlat så här skriker ingen. Men helt klart hellre tomma skåp än råttor i skåpen :P
Grytan var lika god som soppa om man serverade den utan ris till :)