Mammans farliga kycklingvariant

den 24 september 2008, kl 20:24

I helgen bjöd mamman på sin goda kycklingrätt, en av två kycklingvarianter som hon lagat så länge jag kan minnas. Igår bad jag om receptet och tidigare ikväll när jag skulle skriva ner det här så fick jag stora myror i huvudet. Alunrot! Det enda jag vet om alun är att det är en ”giftig” ingrediens i modelleran play-doh, och att barn därför inte får stoppa den i munnen. Efter att ha frågat google och bara blivit mer förvirrad var jag till slut tvungen att ringa mamman och fråga om hon verkligen försökt förgifta oss sedan vi var små. Efter en titt i kryddhyllan visade det sig vara arrowrot och inte alunrot hon använt i maten, tack och lov för det! Och tack för att jag inte gjorde en muskotnöt, det hade varit pinsamt otäckt.

Mammas ofarliga kyckling med purjo och gorgonzola
kyckling
purjolök
gorgonzola
arrowrot(!)
matlagningsgrädde eller liknande
salt, peppar

Fräs hackad purjolök mjuk och lägg i botten på en ugnsform. Stek kycklingen (hela filéer eller delad i mindre bitar) så att den får färg, salt och peppra. Lägg kycklingen ovanpå purjolöken och smula över gorgonzola. Strö över arrowrot (ungefär 2 msk) och häll över 1-2 paket matlagningsgrädde eller liknande. Grädda i 200 grader i 15-20 minuter (eller så lång tid det krävs för att få kycklingen färdig).

Servera med ris och en god sallad (vi fick en finfin bönsallad).

Skriv ut inlägg

8 kommentarer till “Mammans farliga kycklingvariant”

  1. Josefina kl 09:30, den 26 september 2008

    Mammor kan dom. Tänk att purjolök är så gott när man mjukar till den. :P

  2. Anette kl 20:56, den 17 oktober 2008

    Nu har vi testat kycklingen också, mums! Familjen hälsar!

  3. tina kl 21:47, den 17 oktober 2008

    Haha, är det sant? :D Hälsa familjen vetja!

  4. Anette kl 22:57, den 17 oktober 2008

    Jo det är sant. Här är lite bilder från köksträdgården där purjon och svarta vinbären växer :)
    http://www.alltomtradgard.se/min-sida/Anette_pa_boang/galleri/album/?id=13256

  5. tina kl 23:13, den 17 oktober 2008

    Wow! Bläddrade igenom alla 89 fotografier, så otroligt vackert! Men köks(!)trädgård?? Det är nästan så att man kan tro att ni bor i ett slott med den köksträdgården!

  6. Anette kl 23:15, den 17 oktober 2008

    Tack, inget slott, en liten skånelänga bara.

  7. Sara kl 13:04, den 21 april 2009

    Hittade in till din blogg sida och blev väldigt inspererad av dina matbilder och recept! :D Prövade att laga det här receptet i går, ville bjuda min mamma på något nytt :P och det blev så gott!! lätt att laga också! det här ska jag göra fler gånger! :D

  8. tina kl 21:02, den 22 april 2009

    Vad roligt, välkommen tillbaka hit vetja! :D

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen