Hej vardag, hej veckomatsedel, hej ugn!
Höstens första vardag i det röda köket innebär att även veckomatsedlarnas sommarlov är slut. Det här är förresten den femtioandra veckomatsedeln på picki, vi har med andra ord gjort ett helt årsvarv! Det är dock inte det som firas i det röda köket den här veckan, istället firas det faktum att vi äntligen har en ny ugn. En s-u-p-e-r-u-g-n som utan att blinka passerar 170 grader (något föregångaren överhuvudtaget inte varit kapabel till det senaste halvåret). Hur detta firas på bästa sätt? Ja, bortser vi från att ugnen det första dygnet bakade rätt många kakor, så har vi också tänkt väcka liv i brödbakandet igen. Dessutom är det ingen överdrift att säga att veckans matsedel är en sju dagars hyllning till ugnen. Vem hade kunnat gissa att veckomatsedelns årsjubileum skulle firas med tema ugn? Inte jag.
Veckomatsedel, tema ugn
Mån Jamies fiskpaj
Tis Moussaka
Ons Fetaostgratinerade bönor
Tor Fläskpannkaka
Fre Fredagspizza på stenen
Lör Viltfärsbiffar och jordärtskocksgratäng
Sön Kantarellpaj
10 kommentarer till “Hej vardag, hej veckomatsedel, hej ugn!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Vilket fint bröd! Ser underbart gott ut och vilken härlig veckomatsedel.
every friday we have our homemade pizza on stone in our oven – it is so great! we have the reciepe from jamies italy cookbook and this is the best pizza ever!!! so I’m looking forward to your friday :) have a nice week!
Jag älskar Jamies fiskgratäng och det är alldeles för länge sen som jag gjorde den. Tack för påminnelsen och vilken smakrik vecka ni har framför er. :)
Go’ ugns-vecka! Ugnspannkaka gjorde jag senast igår, hade fått för mig att jag inte gillade det men oj så fel jag hade.
Det jublas från Furuvik! Nu kanske det blir lite ordning och inspiration hos oss igen. Jamies fiskpaj och moussakan har jag testat förut, bägge jättegoda. :)
Oh ja! Inbjudan till Gräsöstugan kommer så snart vi slagit till :)
Grattis till nya ugnen också! Du om någon behöver ju bra arbetsredskap!
Hej!
Är ofta inne och läser din blogg och har försökt göra egna surdegar men får det inte att jäsa när jag gräddar dem, det blir bara kompakt och inte alls lika håligt som det man köper….. Har du några tips?
Tack på förhand!
Charlotte: Brödet var toppen, receptet återfinns här: http://www.pickipicki.se/2011/02/till-raga-pa-allt/
Lingonsmak: :-D Jamie! I’ll try his recipe! Thank you!
Ann-Louise: Ja, fiskpajen är toppen och det är alltid extra pluspoäng för mat som är minst lika god i matlådan dan därpå!
Kim: Ja har inte ätit ugnspannkaka på hur länge som helst, det ska bli toppen!
Camilla: Tack! :-)
Krister: Nu ska inte jag låtsas vara någon surdegsexpert, för det är jag inte alls. I det här hushållet är det min sambo som bakar bröden. Här var det också lite trassel med det ena och det andra innan vi fick till det. Själv brukar jag alltid gå in och botanisera inne hos surdegsgurun Martins blogg när jag stöter på patrull. Han har exempelvis en bra frågor och svar-sida http://paindemartin.blogspot.com/2008/11/vanliga-frgor.html
Skönt att höra att ni har införskaffat en ny ugn! Men oj, vad tråkigt er granne kommer att ha nu :=)
Charlotta: Haha!