Filodegspaj med keso och fetaost

den 12 september 2008, kl 08:00

Förra fredagen plankade vi Lumummas filodegspaj med keso och fetaost snudd på rakt av. Receptet liknade inte något jag gjort tidigare och den var så lockande snygg på fotot att jag inte kunde låta bli. Pajen gjorde oss inte besvikna, den var annorlunda och god.

Filodegspaj med keso och fetaost
ett paket grekisk filodeg
3-4 ägg
500 g keso
200 g fetaost
gröna oliver
1 purjolök
vitlöksklyfta
oregano

Smörj en pajform och lägg flera lager filodegsark i formen, pensla med olja eller uppvispat ägg mellan varje lager. Bryn purjolöken som finhackats tillsammans med den finhackade vitlöken. Blanda alla ingredienser till fyllningen och häll fyllningen i formen. Grädda i 30-45 minuter i ungefär 225 grader tills äggstanningen stelnat. Ta ut pajen och täck den med flera lager filodeg, pensla mellan varje lager samt ovanpå pajen. Låt pajen därefter få fin färg i ugnen.

Pajen serverade vi tillsammans med en grön sallad, en bönsallad och färskt bröd, fredagsgott.

Skriv ut inlägg

9 kommentarer till “Filodegspaj med keso och fetaost”

  1. Lumumma kl 08:35, den 12 september 2008

    Va’ kul! Att du gjorde den och att den blev god. :) Du fick så fin yta på din – sanningen är att jag fick plocka bort mitt översta lager då det blev lite för bränt. Hm.

    Ännu mer kul är att jag satte mig vid datorn just nu för att hämta hem ditt recept på köttfärspiroger! Mannen fyller år i helgen och hela släkten kommer hit – då passar väl piroger bra?

  2. Rebecca kl 10:17, den 12 september 2008

    Den där pajen ser lockande ut även i mina ögon, jag som vanligtvis är pajhatare. Tack för trevlig inspiration!

  3. Sydney kl 16:23, den 12 september 2008

    Kom hem på lördagen och blev glatt överraskade när jag såg att det fanns rester i kylskåpet. Slukade pajen till lunch, helt underbar gott! Tack!

  4. Filibabba kl 11:36, den 13 september 2008

    mmmm så gott det där verkar! =)

  5. Malin kl 12:36, den 13 september 2008

    Åh, vilken god paj! Den måste vi ha på menyn snart tror jag! :)

  6. tina kl 16:43, den 13 september 2008

    Lumumma: Jag brände kanterna när jag gräddade pajen, så dom fick jag plocka bort. :) Hoppas pirogerna blev bra om dom hamnade på menyn!

    Rebecca: Jag är inte heller pajfantast(kantarellpaj undantaget), men filodegsvarianten är inte lika stabbig som vanlig paj.

    Sydney: :D

    Filibabba: Ja, god det var den!

    Malin: Helt klart värt att prova, det är roligt med något nytt!

  7. Lumumma kl 22:40, den 13 september 2008

    Japp, idag har vi ätit Josefs köttfärspiroger. Väääldigt goda, och uppskattade av alla. Tack för receptet! :)

  8. Jag har höga förväntningar på den här pajen at pickipicki kl 09:09, den 23 november 2009

    [...] mer paj Kantarellpajen Filodegspaj med keso och fetaost Rotfruktspaj Viktorias pajskal av potatis Filed under paj | Skriv ut [...]

  9. En filodegsregel att lägga på minnet at pickipicki kl 21:53, den 23 juni 2010

    [...] på andra vis Filodegspaj med keso och fetaost Rabarberpaj med vaniljkräm Publicerad i filodeg, vegetariskt | Comment (0) Skriv ut [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen