Dagens lördagsfrukost
den 5 maj 2012, kl 10:35
Idag dukar vi fram mannagrynsgröt med rabarber- och jordgubbskompotten, ni vet den fina som smakar kardemumma. Till det surdegsbröd med jordnötssmör och ost. Det här är med andra ord frukosten som ropar: hej lördagsgodis! Knepet när det vankas mannagrynsgröt lyder som bekant: koka dubbelt så mycket gröt som du planerar att äta och gör klappgröt till mellis av det som blir över.
Publicerad i frukost | Kommentarer (10) Skriv ut inlägg10 kommentarer till “Dagens lördagsfrukost”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Mums! Vilken toppen frukost! Är det samma kompott som du lagade på valborg? Hur länge håller den i kylen i sådana fall?
Matilda: Samma kompott, än så länge (en vecka senare) är den fortfarande bra. Syra i rabarber och sockret gör sitt. Vi brukar inte ha några problem med att sylten hinner mögla innan den tar slut. Är man orolig att man inte hinner äta upp innan den blir dålig, koka halv sats eller tillsätt lite natriumbensoat vetja! :-)
Själv gjorde jag en marmelad med rabarber och slängde ner lite jordgubbar i också. Plus att det jag piffade till med min favorit krydda – kardemumman. Vilket sammanträffande. Eller så är det bara säsong :-)
Å vad sugen jag blev på mormors mannagrynsgröt!
Jag paxar för kompotten med kall mjölk, mannagrynsgröten kan ni få behålla för er själva!
Anna: Det är alltid kardemummasäsong! ;-)
Anna: Kom hit kan du få en paket gryn, vi har tre!
Moma: Nej men vet du vad!
Fortfarande inte gjort klappgröt även om jag tänker på de ofta!
Sofie: Du måste göra klappgröt, det är ju så gott!
jag tänker nog härmed börja övernatta på er soffa varje helg så att jag oxå får lyxfrukost :)
Du är så välkommen! :-D