En norrländsk kusin till tacos
Jag har fastnat för egentillverkade nachoschips, för att det är så förgörande gott. Men så satte Carl ner foten och sa att chips äter man hädanefter bara på fredagar. Det hjälpte därför inte att jag försökte kringå regeln genom att locka med nachostallrik, när vi stod hand i hand med vad-ska-vi-äta-till-middag-paniken i affären tidigare idag. Men just när jag sagt nachostallrik så fick jag syn på tunnbrödsknäcket och såg en norrlänsk kusin till tacos framför mig. Att vi strax därefter ramlade över årets första svenska små färskpotatisar gjorde knappast min idé sämre. Så säg hej till tacons norrländska kusin, en enkel men smakfull snygging.
Norrlandstacos
Koka ägg och färskpotatis. Servera med gravad lax, finhackad rödlök, löjrom, gräddfil och finklippt gräslök. Och tunnbrödsknäcke, såklart.
31 kommentarer till “En norrländsk kusin till tacos”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Två dagar i rad har picki lyckats tweaka till samma rätt som vi ätit till middag till någonting mycket mer spännande än det vi åt. Igår åt vi, visserligen hemmatrillade, men vanliga köttbullar och idag åt vi vegetariska tacos med nachochips. Undrar om vi lyckas en tredje dag i rad imorgon?
Får vi välja så tar vi den Norrländska varianten, mycket hellre än den vanliga varianten:) Den låter som den faller oss mycket bättre i smaken.
Vilken bra idé! Måste testas. Precis som dina granskottsköttbullar! Jag har älgköttfärs i frysen som bara ligger och väntar på att få samsas med enbär och granskott i stekpannan snarast :)
Jag blir så glad av dina fantastisk färger, recept och kunskap :) Vi kan väl byta, lättrörda hjortron mot några Norrlandstacos?
chokladchokladchoklad, trilla ner i hålet som leder till mitt chokladland! :)fast det där skulle också sitta helt okej som kvällsmys….
Vad gott med Norrlandstacos
Det där såg riktigt gott ut! Och vad sugen jag blev på färskpotatis nu!
Johanna: :-D
Mårtenssons kök: Mig med!
Ansibecki: Åh, lyllos dig!
Christer: :-) Det är mycket jag skulle byta bort mot just hjortron!
Sara Louise: Ditt farliga land får jag mig hålla undan vardagar, allt annat vore förödande! ;-)
Milla: Mycket!
Helena: Färskpotatisen var finfin!
Gott! En annan variant borde väl kunna vara att spinna vidare på temat men köra renskav. Det kan också bli norrländsk kebab, inte dumt alls!
Ja tack, jag tar en norrländsk snygging! Ser härligt sommarfräscht ut. Passar utmärkt en ljummen kväll när fredagsmiddagen intas på altanen, eller vilken annan dag för den del också.
Så mycket fräschare än tacos! Mumsigt värre ju :)
Helena: Mycket bra idé!
Emmy: Snabbmat är det ju dessutom, inte att förglömma.
Hanna: :-)
Sådan här mat är ju precis vad man är sugen på en varm dag som den här. Snabbt, kallt, fräscht! GOTT också kan jag förmoda :)
Så gott och vilken snyggt bild! Men jag skulle annars sagt att jag just sett snyggaste pavlovan och och hört årets bästa idé i form av rabarbercurd. Ryktades om detta, men jag får kanske hålla mig till twitter :)
Åh, det är en norrlänning jag ska skaffa mig, det här kan jag tänka mig att äta varje fredag till fredagsmys!
Kim: Jag kan intyga att det var gott!
Cecilia: :-) Den kommer! Rabarbercurden var god!
Moma: :-D
Det här låter supergott! :) Verkar perfekt till sommaren nu när nypotatisen kommit. Ska jag testa någon gång. Alltså, det är hårt tunnbröd du använt och brutit i bitar?
Låter onekligen mycket spännande och gott. Allt som är egentillverkat har en tendens att smaka mums :)
Men vad fiffigt! Låter gott! :)
Så gott det ser ut! Att jag aldrig lär mig att INTE titta in på din blogg när jag är hungrig haha
Matilda: Japp!
Amy: Nu är det inte mycket på tallriken som är egentlllverkat, men gott ändå, jag lovar! ;-)
Sara: Fiffigt var ordet!
Anna: Detsamma, kära du! :-)
Wow, vilken fin blogg. Det som jag förundras över är hur du hinner. Läste att du studerar till läkare, inte den lugnaste av utbildningar heller.
Kram Malin
Tack för att du kikade in på min blogg!
Vilken härlig tallrik
Malin: Jag hinner inte hälften av vad jag önskar att jag hann, det ser bara ut så ibland. ;-) Tack för fina ord!
Linda: Sommarhärlig, hurra!
sv: Vad trevligt!
Det ser ut som en mycket god & fräsch tallrik ”tacos” det där :)
Lisa: Se det var det med! :-)
Som norrlänning njuter jag till fullo av det här inlägget :)
Sanna: :-D
Det där såg inte tokigt ut alls!
Briljant! Och så fräscht det ser ut! I mina ögon tusen godare än vanliga tacos.
[...] när vi hade tema färskpotatis i P4 Morgon Uppland passade vi på att laga Norrlandstacos. Det är ett prima sätt att låta den allra första svenska potatisen göra entré i fint [...]