Gårdagens kopp

den 6 juli 2012, kl 22:52

En av alla fina saker med att matblogga är de människor jag kommentarsfältsdejtat och sen fått möjlighet att träffa på riktigt. Igår blev jag hembjuden till Kerstin Kokk för att få smaka slånbärssaft för allra första gången i livet. Först var jag i fikahimlen, eller vad sägs om tre sorters kakor och alldeles ljuvliga kardemumma- och mandelbullar (bokmärk det receptet till sommarens saftkalas!). Sen hamnade jag i porslinshimlen när hon öppnade sina köksskåp. Vet ni hur mycket finporslin som kan rymmas i ett och samma kök? Jag hade aldrig kunnat ana. Och jag höll faktiskt på riktigt på att inte komma därifrån när vi fastnade framför kokbokshyllan kokbokshimlen. Om jag gillade slånbärssaften? O ja, slåbärsbuskarna kan räkna med mig i höst.

Skriv ut inlägg

43 cm kanelstång

den 5 juli 2012, kl 09:27


Avdelning ätbara vietnamesiska souvenirer

Tema Vietnam
Vietnamesiska vårrullar

Skriv ut inlägg

En påminnelse

den 3 juli 2012, kl 18:11

Det här är en hälsning till alla er som i september sa: åh, jag vill också. Det är hög till att påbörja päron-i-flaska-projektet nu! Vad vi lärde oss i fjol? Istället för att hänga flaskan som på bilden ovan, satte vi den här gången flaskan upp och ner över päronet och band fast i en gren ovanför så att inget vatten regnar in samt att kondens rinner ut. I övrigt inga förändringar, det här är ett vinnande koncept alldeles precis som det är.

Skriv ut inlägg

Här är efterrätten, igen

den 1 juli 2012, kl 10:13

Jag vet att det här receptet flimrade förbi i inlägget från den karibiska aftonen, men jag känner att vi inte har pratat klart om den här godsaken riktigt än. Det här är nämligen efterrätt på det viset jag gillar efterrätt. Något bakat, och inte vad som helst, sa jag världens godaste banankaka? Grädde på det lättvispade viset. Vaniljkräm, hurra för vaniljkräm! Choklad, sa jag choklad? Finns det något som ska ingå i efterrätt som inte finns med här? Nej, jag menar ju det.

Den karibiska efterrätten
Lägg en bit karibisk banankaka i botten på en tallrik eller i skål (halvera det här receptet och grädda i 10 st små muffinsformar). Droppa över ett par stänk rom. Toppa med skivad mogen mango, vaniljkräm, vispad grädde och riven mörk choklad. Servera med en passionsfruktshalva (Recept Momas Kitchen).

Skriv ut inlägg

Personbästa!

den 29 juni 2012, kl 18:41

Jag förstod väl att allt regn(o)väder inte varit förgäves. Kantareller i juni är nytt personbästa för mig. Och inte att förglömma, 1-0 till mig i år igen.

Kantarellrecept
Kantarellsoppa
Bästa kantarellpajen

Skriv ut inlägg

Flädersafari!

den 28 juni 2012, kl 21:08

Jo, det är faktiskt sant. Idag hängde jag kameran runt halsen och tog med mig J och H på flädersafari. Jag vet inte om dom blev besvikna eller belåtna över att vi inte kom många kvarter innan vi fyllt korgen med fläderblommor, men det råder inget tvivel om att matsäcken smakar lika gott på granngräsmattan.

Skriv ut inlägg

En mangoefterrätt i glas

den 26 juni 2012, kl 22:10

Favoritsmottin med mango, banan, tjockyoghurt, kokosolja och grovstött kardemumma kan dyka upp hemma hos oss när helst man får lite frukost-, mellis- eller efterrättslängtan. Tur är det, en bättre räddare i nöden kan jag knappast föreställa mig. Ibland är jag dock den som är den, och vill inte att räddaren i nöden ska ge mig mer disk än nödvändigt. Då skippar jag mixern men serverar något som ändå smakar lite åt samma håll.

Mangoefterrätt i glas
Dela en halv stor mango i bitar i två glas. Blanda 1 dl tjockyoghurt med 1 msk kokosolja och fördela över mangon. Toppa med riven kaffechoklad.

Fler mangoefterrätter
Yoghurtefterrätt med kardemumma

Skriv ut inlägg

I min brevlåda!

den 25 juni 2012, kl 18:08

Jag är hon som klämmer på julklapparna och som leker gissa-ingredienserna-i-maten när någon annan lagat. Föreställ er tankegångarna i mitt huvud när jag kom hem till ett oranget kuvert med poststämpel Indien, okänd handstil, okänd avsändare och kvalicficerade kläm som helt klart talade för att kuvertet innehöll flertalet påsar med pulver i. Det visade sig att finaste Maja och Erik farit till Indien och postat några kryddor efter vägen; malda senapsfrön, koriander, chili och en påse det enbart står spicy på. Kryddlycka! Men dom glömde visst receptet! Så, vad ska jag laga? Ge mig ditt bästa recept som smakar Indien, tack så mycket.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen